Карла, една от снахите на цар Симеон II, фалира. Съпругата на

...
Карла, една от снахите на цар Симеон II, фалира. Съпругата на
Коментари Харесай

Коронакризата удари бизнеса на снахата на Симеон Сакскобургготски

Карла, една от снахите на цар Симеон II, банкрутира. Съпругата на княз Кубрат имаше своя козметична линия, учредена на есенция от български рози и беше измежду пионерите в лансирането на този вид артикули в Испания. Коронакризата обаче грубо удари бизнеса й и се наложи Карла да завърши с активността си.

Трудностите стартират при започване на предходната година с настъпването на пандемията. Още през февруари брачната половинка на Кубрат се заразява с китайския вирус и й лишава цели два месеца да се възвърне. След това тя се изправя пред финансови усложнения. Поръчките внезапно понижават, а разноските не секват. 

" Омръзна ми да прекарва, дните и в мислене по какъв начин да се оправя с проблемите. В един миг премислих доста неща и осъзнах, че в случай че компанията не върви добре, не мога да продължа да насилвам машината и да пожертвам здравето си и духа на фамилията си. Тръгвам си със спокойствието, че е изпитано безусловно всичко ", признава Карла.

Идеята да развива козметичен бизнес я възпламенява в първите години на новото хилядолетие, когато открива невероятните козметични свойства на българската роза дамасцена. Както всяко начинание, началото е мъчно. Макар тъкмо по това време Симеон да е министър-председател на България, Карла не се употребява с привилегии. До Долината на розите в Казналък пътува с междуградски рейсове, а там нощува в непретенциозни и евтини хотели. След съществени проучввания съумява да убеди татко си да влага в начинанието й. Самата тя напуща хубавата си и сигурна работа, с цел да развива компанията, а през 2008 година ипотекира и фамилното жилище. 

Бизнесът се развива и Карла съумява да изплати заема от банката. Докато коронавирусът не повали света, написа " Галерия ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР